,

Tre tips för långt, glansigt hårsvall.

Snart är det över ett år sedan som jag blonderade/färgade håret sist. Valde att sluta färga håret när jag såg det första grå strået eftersom att jag vill ha långt grått hår. Kan ju säga som så att det grå lär ju dröja… Under tiden kör jag underbara 812 från Revlon på de blonderade topparna för att det ska smälta in lite bättre med utväxten. Just nu odlar jag riktigt långt hår ala Ida Kyllerman, så här kommer mina tre bästa tips för ett välmående svall (eller hur välmående det nu kan bli, håret är ju liksom dött men ni fattar).

Look at that utväxt!

Hair Turban // Aquis

Hur kan man ens bli förtjust i en handduk? Alltså jag vet inte, vet bara att jag tycker att det känns oerhört jobbigt var gång jag behöver tvätta min hårturban från Aquis för att jag oroar mig över om den kommer vara torr och ren så att jag kan använda den vid nästan hårtvätt. Som tur var torkar den blixtsnabbt och får även ditt hår att torka snabbare. Turbanen är vävd på ett speciellt sätt som ska transportera vattnet från håret “genom miljontals, tätt vävda silkestunna fibrer ut i handduken”. Aquis beskriver material som ett kanalsystem som gör håret torrt på nolltid. Att håret torkar på nolltid kan jag inte riktigt hålla med om, däremot märker jag att håret torkar betydligt snabbare än med en vanlig bomullshandduk.

Hair Turban // Aquis

How NOT to do it

Då man virar in håret i turbanen utan att gnugga det så utsätter man inte håret för samma friktion som med en frottéhandduk. Detta gör att håret inte utsätts för samma stress och slitage vilket ska leda till ett “friskare” och starkare hår. Det är bara att krama ur allt överflödigt vatten från håret och sedan vira in håret i turbanen, följ instruktionerna på baksidan av förpackning eller gör som jag och ignorera dem (se bild ovan). Älskar dessutom att Aquis Hair Turban håller håret på plats när man tvättar ansiktet, sminkar sig eller lägger en ansiktsmask, så jävla bra produkt som för somliga säkerligen kan kännas onödig, men men smaken är som baken… BTW: för ett riktigt långt och tungt hår tror jag inte hårturbanen räcker, men då har Aquis istället en lång hårhandduk.

Hair Perfector No 3 //Olaplex

Här har ni en hårprodukt som jag varit sugen på fett länge. Sedan Ida hajpade produkten för något år sedan har jag funderat på att införskaffa Hair Perfector No 3 från Olaplex men det har helt enkelt inte blivit av. Därför blev jag störtglad när jag fick pressprov på den här lilla godingen under Daisy Beauty Expo 2017. Sedan dess har jag hunnit använda upp en burk och dessutom köpt en till. Hair Perfector No 3 är ingen inpackning, det är en behandling. Man applicerar produkten i vått, handdukstorkat hår (produkten verkar inte i torrt hår) och låter den sitta i minst 10 minuter (jag kör på en timme). Sedan sköljer man ut och tvättar håret med schampoo, inpackning och balsam. Glöm inte att använda en inpackning med protein för att få full effekt.

Olaplex marknadsförs som en produkt som kan “reparera håret” då det sammanlänkar hårets viktigaste bindning vilket ska göra håret starkare och friskare. För ett kemiskt behandlat, värmebehandlat och skadat hår är det verkligen guld, jag märkte en viss skillnad redan efter första gången, håret känns kraftigare. Det här med att Olaplex ska återlänka skadade bindningar i håret kan låta som bullshit. Som frisör som sysslat mycket med permanent där man just löser upp bindningar i håret för att sammanlänka dem igen och få en lock (eller för att få håret rakt) så vet jag dock att det funkar.

Absolut Repair Lipidum Instant Resurfacing Masque // L’Oreal Professionnel

Tillsammans med Olaplex No 3 är det viktigt att använda en hårinpackning med protein för bästa resultat. Absolut Repair Lipidum Instant Resurfacing Masque (WTF hur långt namn, chilla L’Oreal!!!) innehåller protein från vete, soja och majs (dock i väldigt liten mängd) och är dessutom min favoritmask för håret p.g.a. så jävla bra. Recension hittar ni här men i korta drag så är den här hårmasken the bomb för frissigt, slitet och kemiskt behandlat hår. Den har gjort mitt hår überglansigt, mjukt och lätt att reda ut. Hatar dock att den kommer i burk så att man måste gräva i den med sina fingrar, blörk.

Precis som med hudvård så räcker det oftast inte med en produkt för att få en riktigt bra effekt, vilket ju är jäkligt tråkigt. Det är inte som så att det finns något som magiskt förvandlar håret (eller huden) till perfektion över en natt. Det krävs oftast, tid, pengar och tålamod för att något ska bli riktigt bra och jag känner inte att jag vill sälja in något utan att berätta hur hela min rutin ser ut. Såhär tar jag hand om mitt hår för tillfället och det funkar för mig, har du något tips på riktigt bra produkter för håret?

Info: Aquis Hair Turban* ca 369 kr hos aquis.se, Olaplex Hair Perfector No 3* ca 299 kr hos utvalda frisörer, L’Oreal Professionnel Absolut Repair Lipidum Instant Resurfacing Masque ca 299 kr hos lyko.se

*produkter märkta såhär är pressutskick

5

6 Kommentarer
 1. Ingela
  Ingela says:

  Ett tips är att låta Olaplexen verka under natten, sover med en handduk på kudden så att man inte kladdar ner den. Håret är underbart efter denna behandling!

  Svara
 2. den pyttelilla gudinnan
  den pyttelilla gudinnan says:

  Jag har ganska torrt hår och får ofta mjäll, och det jag har kommit fram till funkar bäst för mig är urtekram schampo och nåt billigt balsam som inte innehåller silikon eller mineralolja. I nästan ett år tvättade jag med balsammetoden men tyckte det var för jobbigt, men det har gjort att jag får mindre mjäll och håret behöver inte tvättas lika ofta, för mig brukar det vara snyggt i ca 4 dagar. I många år använde jag head and shoulders mest för att resten av familjen är besatta av det men det var egentligen inte alls bra för mig. Har också slutat föna håret om jag inte måste, eller bara föna lite på kallaste inställningen. Håret får liksom finare svall och ser mer “levande” ut, annars kan jag nästan se ut som en dammvippa.

  Svara
  • Little Miss Consumer
   Little Miss Consumer says:

   Älskar verkligen balsammetoden, men man måste ju pröva alla pressprover man får också så just nu är det Toni&Guy som gäller för mig. Annars älskar jag SachaJuans Hair Cleansing Cream.

   Svara
 3. Amelia
  Amelia says:

  Åh har du några fler tips på inpackningar med protein som är möjligtvis cruelty free? Älskar för övrigt allt du gör på blogg/insta, världen behöver fler kvinnor som du!

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 − 17 =