Ligger och funderar över vart sommaren tog vägen och varför det går lika snabbt vart år. Jag brukar påbörja mitt sommarfirande redan i maj och var sommar lovar jag mig själv att nästa år ska jag ha sparat mer pengar så att jag kan ta mig tid att vara ledig istället för att behöva arbeta. Jag vill njuta, se, upptäcka och semestra, vila ut och bara få ägna mig åt mig själv. Så kommer juni månad, skolan slutar och jag får ringa mamma och låna pengar eftersom att jag bara har ca -5,82 kr på mitt konto, varför lär jag mig aldrig?

Jag planerade att blogga om tips på sommardofter redan i juni men depressionen kom i vägen och jag orkade inte. Så istället tänkte jag att vi tar en tillbakablick på de dofter jag burit mest i sommar.

Alien Eau Extraordinaire – Thierry Mugler // Datura Noir – Serge Lutens // Still Life in Rio – Olfactive Studio*

Alien Eau Extraordinaire är en flanker av Thierry Muglers ack så populära Alien. En skirare version av originalet med fruktiga noter av citrus som samsas med gröna toner från bergamott och varma, krämiga nyanser av tahitigardenia. En underbart krispig doft av vita blommor och solvarm hy. Jag har burit den under trista regndagar samt på arbetet för att påminna mig själv om att det trots allt är sommar – en jämförelse mellan Alien och Alien Eau Extraordinaire finner ni här. Ca 660 kr/60 ml.

Alien Eau Extraordinaire – Thierry Mugler // Datura Noir – Serge Lutens // Still Life in Rio – Olfactive Studio*

Datura Noir från Serge Lutens är en doft som nästan kräver värme för att utvecklas till fullo. Det är en doft som är tung av sololja och natthyacint med svaga aningar av kokos och vanilj, en doft som gör att man nästan fryner på näsan samtidigt som man vill ha mer. Jag har uteslutande använt mig av Datura Noir när jag legat och gassat i solen. För att undvika allergiska reaktioner bör man aldrig sola med parfym på huden, så jag har istället sprayat doften på en liten handduk och drömt mig bort till vita stränder fyllda av badgäster och livliga, varma sommarkvällar – läs mer om Datura Noir här. Ca 105€/50 ml.

Yngsjö

Still Life in Rio blev min go to under deppiga dagar. Doften är sprudlande, fräsch och söt, något av en humörhöjare och känns inte tung någonstans. Jag kommer alltid att tänka på kolsyrade läskedrycker när jag sprayar på mig Still Life in Rio, sprakande kolsyrebubblor som dansar runt i ett glas. En härlig doftnjutning ala mandarin – mer om doften här. Ca 900 kr/50 ml.*

Vad har ni burit för dofter i sommar?

*produkter märkta såhär är pressprov

1

4 Kommentarer
 1. Nathalie
  Nathalie says:

  Har burit min all time favoritsommardoft, Versace pour femme (sprängfylld med ljuslila syrener, söt guavajuice och svarta vinbär). Den är sommar på flaska för mig, liksom Elie Saab le Parfum. En annan sommarfavorit har varit Parfum d’Empire 3 Fleurs för att den är så vällustigt blommig, en utpräglad “feminin” doft som tar för sig med sina noter av svulstiga rosor, tuberose och jasmin.
  Har recenserat den mest bara för den verkar vara så illa omtyckt av många! 🙂

  Svara
  • Little Miss Consumer
   Little Miss Consumer says:

   Elie Saabs le Parfum är ju verkligen himmelriket. Har Etros Royal Pavillon som påminner lite om den, riktigt härlig doft.

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 2 =