, ,

Recension: Time-Filler Mask // Filorga.

Har ni sett att Åhlens tagit in Filorga? Så nu finns märket även att köpa på Åhlens och inte bara KICKS, det tycker jag är riktigt roligt, gillar Filorgas produkter. Som ni kanske sett så har jag börjat med att recensera alla de arkmasker som jag köpte för ett tag sedan. Först ut var Cat Nap Brightening Mask (mer här) och nu är det dags för Filorgas rätt dyra Time-Filler Mask. Arkmasken är helt svart och gjord med något som Filorga kallar för “black fiber technology” vilket jag tycker låter astöntigt. Masken är indränkt med 23 gram serum som ska verka utjämnande och lyftande för “ett direkt resultat”.

Time-Filler Mask // Filorga

Time-Filler Mask // Filorga

Arkmasken är väldigt behaglig och fäster bra på huden, materialet är mjukt och följsamt. Produkten doftar lätt, gott och fräscht. Serumet känns både återfuktande och härligt plumpande, som att det fyller ut lite. Efter att masken verkat i 15 minuter kändes huden riktigt återfuktad och liksom “utfylld” så ja, masken är både utjämnande och känns som om den “lyfter” lite, om än bara kosmetiskt och för stunden. I ingredienslistan finner vi glycerin, kollagen och extrakt från cikoriarötter som är en antioxidant som påstås stimulera kollagenproduktionen. Tyvärr kommer även parfym rätt högt upp i INCIn vilket gör att jag antagligen inte kommer att köpa den här masken igen. Tråkigt, för om parfym funnits längre ner i INCIn så hade jag faktiskt köpt om masken igen trots att den är rätt dyr.

Info: ca 125 kr/23 gram

INCI: Aqua (water), glycerin, pentylene glycol, cichorium intybus (chicory) root extract, polysorbate 20, hydrolyzed collagen, xanthan gum, parfum (fragrance), fucose, tetrasodium glutamate diacetate, citric acid, hydrolyzed wheat protein, sodium benzoate, caesalpinia spinosa gum, gluconolactone, benzyl alcohol, sodium hydroxide, lactic acid, dehydroacetic acid, calcium gluconate, potassium sorbate

1

3 Kommentarer
 1. Ester
  Ester says:

  Hej Maria! Jag har en fråga som jag har funderat över ett tag som du kanske kan ge mig lite synpunkter på. Jag antar att det här är en väldigt dum fråga men skitsamma! Det här med exfoliering. Det avlägsnar döda hudceller från ytan och stimulerar cellförnyelse. Det jag har tänkt på är att människans celler bara kan dela på sig ett visst antal gånger. Borde inte exfolieringen göra att cellerna tar slut snabbare? Och att man därmed åldras snabbare? Jag tänkte att du kanske kan svara på den här frågan eftersom du verkar vara rätt insatt i och intresserad av hudvårdens kemi.

  Svara
  • Little Miss Consumer
   Little Miss Consumer says:

   För mig blir det ett litet för långt och invecklat svar som nästan skulle kräva sitt eget inlägg med en del research vilket inte riktigt jag har tid och energi att göra 🙂 men mitt korta svar på din fråga är nej, det behöver du inte oroa dig för.

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − 16 =