, ,

Recension: Skin Booster Intense Moisture Serum // Biodroga MD.

NY FORMULA OCH NY RECENSION HÄR!

Vi har gottat ner oss i ingrediensnörderi rätt mycket här i bloggen. När jag recenserar produkter utgår jag dock inte bara från innehållet. För mig är känsla, textur och upplevelsen av att använda en produkt otroligt viktigt. Hur trevliga ingredienserna än är så måste produkten även kännas bra på, samt tillföra min hud något. När det kommer till skönhetsprodukter så ställer jag alltid frågan: vad gör den här produkten för min hy?

Ni vet redan min inställning när det kommer till parfym och eteriska oljor i hudvård – I don’t like it. Åsikterna går isär, somliga har inga problem med att använda parfymerade produkter i ansiktet och uppskattar doftupplevelsen. Jag däremot förstår inte vad parfym eller eteriska oljor har att göra i hudvård, de tillför ingenting och kan dessutom orsaka allergiska reaktioner. Förvisso är halten av parfym oftast väldigt låg i hudvårdande produkter, men – jag vill fortfarande inte ha det nära mitt ansikte. Superkinkig (på mer än ett sätt), jag vet.

Skin Booster Intense Moisture Serum // Biodroga MD

Med tanke på att parfym kommer upp i mitten på INCI-listan i Skin Booster Intense Moisture Serum från Biodroga MD är det lite av en överraskning att produkten har fungerat så bra med min hy. Här snackar vi nämligen en väldigt lätt formula som samtidigt känns rik, lugnande och återfuktande. Toppat på det smälter serumet snabbt in i huden och lämnar en tunn, mjukgörande filt ovanpå huden. Jag har verkligen, VERKLIGEN uppskattat den här produkten på grund av den komfort den ger, Intense Moisture Serum känns så skön att använda. Det här är faktiskt en av extremt få produkter som jag kan tänka mig använda igen trots att den innehåller flera allergena doftämnen (Benzyl Salicylate, Citronellol, Hydroxycitronellal, Linalool, Limonene, Eugenol, Hexyl Cinnamal)*. Märk väl att jag skriver ANVÄNDA igen, inte KÖPA igen. Jag kommer absolut att ta slut på min flaska (den är snart slut) men inte investera i en ny, detta på grund av alla evenutellt skadliga doftämnen. Hur tänker ni när det kommer till parfym i hudvård för ansiktet?

*Uppdatering, fick information från Biodroga MD att formulan har uppdaterats och numera inte innehåller limonene, linalool men mer, så det kanske blir en omgång till med detta serum!

Info: ca 629 kr/30 ml hos skincity.se

INCI: Aqua (Water), Coco-Caprylate, Glycerin, Butylene Glycol, Polyacrylamide, C13-14 Isoparaffin, Codium Tomentosum (Algae) Extract, Potassium Hydrolyzed Polygamma-Glutamate, Sodium Polyglutamate, Punica Granatum Fruit Extract, Synthetic Thymus Hydrolysate, Cetearyl Glucoside, Triticum Vulgare (Wheat) Protein, Laureth-7, Parfum (Fragrance), Benzyl Salicylate, Citronellol, Hydroxycitronellal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Alcohol, Cetearyl Alcohol, Phenoxyethanol, Linalool, Limonene, Eugenol, Hexyl Cinnamal, Coumarin, Alpha-Isomethyl Ionone, Tocopherol, Pentylene Glycol, Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate

*pressutskick

2

4 Kommentarer
 1. Liselotte
  Liselotte says:

  Tänker precis likadant! Jag har bakgrund med bl.a. rosacea-problem, och även om jag inte alltid reagerar så illa längre känns det onödigt att riskera något (och det är ju inte alltid en irritation syns jättetydligt, trots att huden inte mår bra av det). Så bra att Biodroga gjort om formulan! Jag har testat lite annat från märket och gillat – och fuktserum gillar en ju onekligen! 🙂 Frågan är om den är värd priset, i jämförelse med andra fuktgivare…? (Om du har någon åsikt kring det?)

  p.s. Nya designen är fin och funktionell – men jag saknar din bloggroll! Den var en bra källa till vidareklick 🙂 d.s.

  Svara
  • Little Miss Consumer
   Little Miss Consumer says:

   Visst känns det onödigt, man vet ju aldrig hur man kommer reagera och om man vet om att ens hud är känslig så är det dumt att ta risken. Sedan gör jag iofs det hela tiden i och med att jag skönhetsbloggar och testar så mycket nya produkter. Måste ju testa dem innan man skriver om dem liksom…
   Jag älskar Biodroga MD, sedan när det kommer till priser så är jag rätt bortskämd i och med att jag får så mycket pressutskick. Om jag gillar den nya formulan lika mycket som den gamla och i och med att de tagit bort parfymämnen från INCI så tycker jag dock att den absolut är värd priset. Men sedan gillar jag Kronans fuktserum också och det ligger ju på hundralappen, föredrar dock Biodroga MD.

   Tack, ska ta åt mig det och se om det går att fixa blogroll <3

   Svara
 2. Lotta
  Lotta says:

  Jag älskar parfym men helst inte i ansiktet. Bojkottar eteriska oljor helt eftersom jag har rosacea och reagerar på det. Många produkter för känslig hud fungerar inte pga att de innehåller t ex lavendel, trollhassel eller något annat irriterande. Blir så trött – hur tänker de? Silikoner tror jag att jag får finnar av så det undviker jag också. Har reagerat på primers med silikoner i men när jag googlar på det så hittar jag inget samband med just finnar. Vet du om det finns någon koppling?

  Svara
  • Little Miss Consumer
   Little Miss Consumer says:

   Samma här, har inget emot att ha det på kroppen but not in the face!!! Det här med trollhassel har jag verkligen aldrig fattat, blir så arg när jag ser det i produkter för ansiktet, men alla är vi ju olika. Silikoner har jag absolut inga problem med, men som sagt, det är ju så himla olika hur folk reagerar och känner du att det inte funkar för dig så hade jag absolut undvikit det. Har aldrig hört om någon koppling dock.

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × fem =