, ,

Recension: Skin Booster Intense Moisture Serum // Biodroga MD.

Vi har gottat ner oss i ingrediensnörderi rätt mycket här i bloggen. När jag recenserar produkter utgår jag dock inte bara från innehållet. För mig är känsla, textur och upplevelsen av att använda en produkt otroligt viktigt. Hur trevliga ingredienserna än är så måste produkten även kännas bra på, samt tillföra min hud något. När det kommer till skönhetsprodukter så ställer jag alltid frågan: vad gör den här produkten för min hy?

Ni vet redan min inställning när det kommer till parfym och eteriska oljor i hudvård – I don’t like it. Åsikterna går isär, somliga har inga problem med att använda parfymerade produkter i ansiktet och uppskattar doftupplevelsen. Jag däremot förstår inte vad parfym eller eteriska oljor har att göra i hudvård, de tillför ingenting och kan dessutom orsaka allergiska reaktioner. Förvisso är halten av parfym oftast väldigt låg i hudvårdande produkter, men – jag vill fortfarande inte ha det nära mitt ansikte. Superkinkig (på mer än ett sätt), jag vet.

Skin Booster Intense Moisture Serum // Biodroga MD

Med tanke på att parfym kommer upp i mitten på INCI-listan i Skin Booster Intense Moisture Serum från Biodroga MD är det lite av en överraskning att produkten har fungerat så bra med min hy. Här snackar vi nämligen en väldigt lätt formula som samtidigt känns rik, lugnande och återfuktande. Toppat på det smälter serumet snabbt in i huden och lämnar en tunn, mjukgörande filt ovanpå huden. Jag har verkligen, VERKLIGEN uppskattat den här produkten på grund av den komfort den ger, Intense Moisture Serum känns så skön att använda. Det här är faktiskt en av extremt få produkter som jag kan tänka mig använda igen trots att den innehåller flera allergena doftämnen (Benzyl Salicylate, Citronellol, Hydroxycitronellal, Linalool, Limonene, Eugenol, Hexyl Cinnamal)*. Märk väl att jag skriver ANVÄNDA igen, inte KÖPA igen. Jag kommer absolut att ta slut på min flaska (den är snart slut) men inte investera i en ny, detta på grund av alla evenutellt skadliga doftämnen. Hur tänker ni när det kommer till parfym i hudvård för ansiktet?

*Uppdatering, fick information från Biodroga MD att formulan har uppdaterats och numera inte innehåller limonene, linalool men mer, så det kanske blir en omgång till med detta serum!

Info: ca 629 kr/30 ml hos skincity.se

INCI: Aqua (Water), Coco-Caprylate, Glycerin, Butylene Glycol, Polyacrylamide, C13-14 Isoparaffin, Codium Tomentosum (Algae) Extract, Potassium Hydrolyzed Polygamma-Glutamate, Sodium Polyglutamate, Punica Granatum Fruit Extract, Synthetic Thymus Hydrolysate, Cetearyl Glucoside, Triticum Vulgare (Wheat) Protein, Laureth-7, Parfum (Fragrance), Benzyl Salicylate, Citronellol, Hydroxycitronellal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Alcohol, Cetearyl Alcohol, Phenoxyethanol, Linalool, Limonene, Eugenol, Hexyl Cinnamal, Coumarin, Alpha-Isomethyl Ionone, Tocopherol, Pentylene Glycol, Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate

*pressutskick

2

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 3 =