Fy fan vad jag älskar hudvård hörrni! Riktigt go hudvård som gör något för huden och bränner till lite extra utan att för den sakens skull skada kroppens största organ (dvs huden). Ja, ni hör ju redan att jag tycker om RESIST Weekly Resurfacing Treatment med 10% AHA från Paula’s Choice. Den här produkten kommer i form av en vätska och är en kemisk peeling som verkar med 10% glykolsyra (en AHA-syra). Vill du veta skillnaden mellan AHA- och BHA-syra så har jag gjort ett inlägg om det här! 

ESIST Weekly Resurfacing Treatment med 10% AHA // Paula’s Choice

Hur används produkten?

Här är det enklast att använda sig av en bomullsrondell för applicering, du vill INTE ta för mycket produkt! Droppa några droppar på rondellen och svep den över ansiktet. UNDVIK området runt ögon och mun om du inte vill att det ska se ut som att du har ögonbrynsmjäll (yes, jag har testat och nej jag rekommenderar det INTE). Om du är ny när det kommer till AHA-syra så kan du lämna produkten på i 10 minuter för att sedan skölja av, annars applicerar du bara din vanliga hudvård ovanpå. Att överpeela huden är aldrig en bra idé och som ni hör på namnet så används RESIST Weekly Resurfacing Treatment en gång per vecka, inte mer.

Vad gör den?

Exfolierar bort döda hudceller likt Bamse dvs när man är stark så måste man vara snäll. Under tiden som glykolsyran jobbar med att peela bort döda hudceller, torrhetsflagor och minska ner synligheten på eventuella torrhetslinjer så har vi lugnande ingredienser som extrakt från lakritsrot, kardborre och havrekorn som gör peeling mild men fortfarande effektiv. Vi finner även en massa antioxidanter från grönt te, c-vitamin och extrakt från druvkärnor. Medan man brukar säga att BHA-syra funkar bäst för en fet hy då den är fettlöslig och därför kan penetrerar porerna så hör man ofta att AHA-syra är bättre för den lite torrare hudtypen då den är vattenlöslig och jobbar på ytan. Som hudvårdstokig använder jag både BHA (inlägg här) och AHA vilket man KAN men ABSOLUT INTE BEHÖVER göra.

Första gången jag använde RESIST Weekly Resurfacing Treatment sved den något så in i helvete men huden vänjer sig rätt snabbt och numera kör jag produkten var 7-10 dag, gärna varvat med ett gött retinol-serum direkt ovanpå då AHA och retinol jobbar svinbra ihop. Är du sugen på en riktigt härlig kemisk peeling så look no further!

Info: ca 439 kr/60 ml

INCI: Aqua, Methylpropanediol, Glycolic Acid (Alpha Hydroxy Acid), Butylene Glycol, Sodium Hydroxide, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Sodium Ascorbyl Phosphate, Dipotassium Glycyrrhizate, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract, Arctium Lappa (Burdock) Root Extract, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Borago Officinalis (Borage) Extract, Boerhavia Diffusa Root Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Lamium Album (White Nettle) Flower Extract, Salix Nigra (Willow) Bark Extract, Salix Alba (Willow) Bark Extract, Ulmus Fulva (Slippery Elm) Bark Extract, Glycerin, Allantoin, Propylene Glycol, Tetrasodium EDTA, Phenoxyethanol

10

1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem + femton =