Jag har precis börjat en ny delkurs efter att ha lämnat in en hemtenta på 12 sidor. Under inlämningsdagen satt jag bara och stirrade på frågorna under flera timmar, min hjärna fick total kortslutning. Men nu är det över och jag kan återgå till att njuta av livet i ytterligare 3 veckor, det vill säga fram tills nästa hemtenta ska in. Jag tycker att vi firar min inlämning med en recension!

Resist Hyaluronic Acid Booster från Paula’s Choice är ett fuktbevarande och fuktbindande vattenbaserat serum som passar alla hudtyper. Produkten kommer förpackad i en opak glasflaska med tillhörande pipett. Man kan antingen använde det som ett klassiskt serum eller addera några droppar i sin ansiktscreme för att boosta med fukt. Serumet har en gelliknande formula som absorberas snabbt. Det är även parfymfritt. Jag har använt produkten var till varannan dag under de senaste månaderna.

Resist Hyaluronic Acid Booster innehåller 2 olika “sorters” hyaluronsyra: sodium hyaluronate och hyaluronic acid. Låt oss först reda ut vad hyaluronsyra är för något. Motsägelse fullt nog är hyaluronsyra inte en syra utan en sockermolekyl. Hyaluronsyra återfinns naturligt i kroppen och kan binda vatten/fukt upp till 1000 gånger sin egen vikt. Ämnet är relativt dyrt att framställa, därav är det många produkter med en hög halt hyaluronsyra som dessutom har en dyr prislapp. Men vad betyder det här när det kommer till hudvård?

Resist Hyaluronic Acid Booster // Paula’s Choice

Jo, hyaluronsyra kan agera på lite olik sätt baserat på molekylstorlek och uppbyggnad och här gäller det att kolla i ingredienslistan. Den sortens HA som går under namnet hyaluronic acid är stormolekylär och kan inte penetrera huden utan lägger sig ovanpå där det agerar som en fuktbevarande och skyddande film. Hyaluronic acid stänger alltså inne fukt och förhindrar fuktavdunstning. Sodium hyaluronate/natriumhyaluronat däremot har lite mindre molekyler och kan därför tränga längre ner i huden och tillföra återfuktning på en djupare nivå. Sedan har vi sodium hylauronate crosspolymer som har en annan uppbyggnad, SHC tränger ner i huden där banden mellan molekylerna bryts upp över tid vilket ger en långsammare nedbrytning av ämnet och gör att fukt bevaras i huden under en längre tid.

Jag har skrivit lite om Resist Hyaluronic Acid Booster innan och har fortfarande inte ändrat åsikten. Ja, serumet har en riktigt fin ingredienslista, dessutom känns det väldigt behaglig och svalkande på huden och har fungerat även under de dagar när huden varit röd och irriterad. Men samtidigt känner jag ändå inte att Resist Hyaluronic Acid Booster har letat sig in i mitt hjärta, serumet försvinner nämligen så snabbt in i huden och känns liksom… ingenting! Säkerligen tillför det fukt och andra gosigheter men samtidigt har jag en massa andra cremer och serum som gör det. För mig känns Resist Hyaluronic Acid Booster lite som en medelmåtta, med andra ord inget speciellt.

Info: ca 549 kr/20 ml

INCI: Aqua, Glycerin, Sodium Hyaluronate, Hyaluronic Acid, Ceramide NP, Ceramide AP, Ceramide EOP, Phytosphingosine, Yeast Extract, Adenosine, Cholesterol, Panthenol, Silanetriol, Butylene Glycol, Sodium Lauroyl Lactylate, Carbomer, Xanthan Gum, Citric Acid, Polysorbate 20, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol

6

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 + 12 =