Från och till har jag problem med perioral dermatit, på mig visar det sig som små blåsor och kvisslor runt munnen samtidigt som huden blir torr och flagar. Förvisso får jag erkänna att min hy, förutom PD, kanske inte är så känslig. Jag tål både BHA- och AHA- syror rätt bra men reagerar negativt mot eteriska oljor och alkohol (i hudvård). Min hy har även en tendens att ogilla produkter med SPF, eller i alla fall huden i ansiktet. Men, eftersom jag använder mig mycket av syror och retinol och dessutom är en hudvårdsnörd så vet jag att SPF är ett måste om man går utanför dörren och vill behålla det fina resultat som man fått efter att ha spenderat både tid och en jävla massa pengar på hudvårdsprodukter.

Redness Relief SPF 30 Mineral Moisturizer (Normal to Dry Skin) // Paula’s Choice

Under större delen av sommaren har jag använt mig av Even Better Dark Spot Defense SPF 50 från Clinique (recension här), en produkt som gör sig riktigt bra under make-up samtidigt som den inte ger en glansig finish, vilket många solskydd gör. Ibland har jag dock upplevt att produkten svider lite. Så är inte fallet med Redness Relief SPF 30 Mineral Moisturizer från Paula’s Choice. Dagcremen har en rik och go formula som doftar fruktigt gott trots att den är fri från parfym. Solskyddet kommer från titandioxid och lämnar en lätt uppljusande hinna på huden (likt alla fysikaliska solskydd) men känns samtidigt inte kletig utan mest…. skön. För mig känns Redness Relief SPF 30 Mineral Moisturizer betydligt mer som hudvård med solskydd adderat än som ett solskydd med hudvårdande egenskaper och jag använder produkten som en vanlig dagcreme.

Redness Relief SPF 30 Mineral Moisturizer // Paula’s Choice

Redness Relief SPF 30 Mineral Moisturizer kommer i två versioner, en för normal/torr hy och en för normal/oljig hy, jag har köpt den förstnämnda. Oftast applicerar jag produkter med SPF som sista produkt EFTER en vanlig hudcreme men Redness Relief SPF 30 Mineral Moisturizer är ju faktiskt en dagcreme med SPF så det går att använda den ensam, vilket jag gör. Formulan är dessutom så rik att man inte behöver oroa sig för att bli torr som man lätt kan bli nu under vintern. Produkten fungerar helt ok under make-up men är inte alls matterande utan ger en rätt glansig finish, vilket är det enda som jag upplever som negativt med den. Annars finns det inget att klaga på och min hy, med perioral dermatit och allt, tycker verkligen om Redness Relief SPF 30 Mineral Moisturizer. En riktigt härlig dagreme för alla oss torrisar som vill ha en bra produkt med SPF för att vi kör all in med syror nu när solen gått i moln.

Info: ca 379 kr/60 ml

INCI: Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate, Isononyl Isononanoate, Titanium Dioxide (Nano, 3,85%), Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Zinc Oxide (Nano, 3,12%), Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Cyclopentasiloxane, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Cetearyl Alcohol, Dimethicone, VP/Eicosene Copolymer, Glycine Soja (Soybean) Sterols, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Glycerin, Allantoin, Tocopherol Acetat, Hydrogenated Lecithin, Tetrahexyldecyl Ascorbate, Superoxide Dismutase, Ubiquinone, Caramide NG, Methicone, Palmitoyl Hexapeptide-12, PEG-10 Dimethicone, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Caprylic/Capric Triglyceride, Tribehenin, PEG-10 Phytosterol, Sorbitan Stearate, Polyhydroxystearic Acid, Alumina, Polysorbate 20, Aluminum Stearate, Xanthan Gum, Caprylyl Glycol, Disodium EDTA, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Chlorphenesin

7

2 Kommentarer
  1. Susanna
    Susanna says:

    Kul att läsa vad du tycker om den här! Jag har den också, fast varianten för normal/oljig hy. Är egentligen rätt torr men har en tendens att bli oljig under dagen och fick denna rekommenderad av Skincity. Har fuktgivande toner och serum under kan tilläggas, och en fet kräm på natten. Är supernöjd! Blir inte alls lika oljig så sminket sitter bättre, och känner mig ändå återfuktad och go.

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × ett =