Jaha, det här var ju ett jäkla antiklimax. Lagom till att jag skulle blogga om mitt favoritserum sedan ett halvår tillbaka så ser jag att det är slut överallt och blivit discontinued. Jag läste för några månader sedan (minns dock ej var) att man inom EU håller på att lagstadga för att ändra maxhalten av retinol i hudvårdande produkter från 1% till 0,3%. Vilket skämt. Så kanske kan det bero på detta. Känner mig något förbannad! Bli inte oroliga nu för jag vet inte om detta stämmer, men jag känner mig ändå upprörd över att mitt favoritserum inte går att köpa längre.

Anyway, i min recension av RESIST 1% Retinol Booster från Paula’s Choice nämnde jag att det finns betydligt bättre och billigare retinol-serum och det var Pure Repair Night från Akademikliniken som jag menade. Detta serum är förvisso rätt dyrt (995 kr) MEN innehåller hela 50 ml vilket blir ca 20 kr/ml till skillnad från RESIST 1% Retinol Booster med sina 40 kr/ml.

Pure Repair Night // Akademikliniken

Serumet innehåller rent inkapslat retinol och känns nästan lite skrovligt när man applicerar det. Formulan är rik, skön och återfuktande med hyaluronsyra, glycerin, squalane och sheasmör. Eftersom flaskan innehåller hela 50 ml hinner man se resultat innan serumet tagit slut, and let me tell you it is all GLOW. Huden blir lenare, jämnare och får en sååå fin lyster, jag ääääälskar retinol. Sedan doftar Pure Repair Night så himla gott också, lite som citronfromage fast väldigt subtilt. Är så glad över att jag köpte en ny flaska innan min gamla hann ta slut så att jag kan gotta mig i åtminstone 3 månader till.

Tyvärr, blev ju det här inlägget inte riktigt som jag tänkt mig. Jag hade tänkt tipsa er om det bästa retinol-serumet på marknaden (enligt mig) med det visade sig att det i princip är omöjligt att få tag på. Så därför hoppas jag istället att ni kan tipsa mig om ett riktigt dunderserum med massa retinol som jag kan köpa när väl Pure Repair Night tagit slut. Men… *trumvirvel* jag har sett att några butiker har kvar serumet så skynda er och köp!

Info: ca 995 kr/50 ml hos grandparfym.se

INCI: Aqua, Dimethicone, Butylene Glycol, Glycerin, Squalane, Butyrospermum Parkii Butter, Glyceryl Stearate Citrate, Polymethyl Methacrylate, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, VitisVinifera Seed Oil, Retinol, Bisabolol, Sodium Hyaluronate, Camellia Sinensis Leaf Extract, Hydrolyzed Vegetable Protein, Adenosine Triphosphate, Sodium Chondroitin Sulfate, Dipotassium Glycyrrhizate, Panthenol, Caprylyl Glycol, Apricot kernel Oil PEG-6 Esters, Caprylic/Capric Triglyceride, Tocopherol, BHT, Silk Amino Acids, Citric Acid, Cetyl Palmitate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Maltodextrin, Ceteareth-20, Ceteareth-12, Citrus Grandis Peel Oil, d-Limonene, Lavandula Angustifolia Oil, Linalool, Sodium Gluconate, Disodium EDTA, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Aroma

6 Kommentarer
 1. Saffron
  Saffron says:

  De där nya reglerna låter som det dummaste påfundet ever?! 0.3%?! Hoppas verkligen inte det stämmer. Ska börja med retinol när mitt niacinamideserum tar slut men då ska jag köra differin..hehehe

  Svara
 2. Stina
  Stina says:

  Intressant. Du märker alltså ingen skillnad på resultaten mellan Paulas och Akademikliniken?Använder också puré night och gjort i två månader utan direkt något resultat. Tänkte att det kanske var dags att höja ribban och gå på Paulas som har 1%. Akademikliniken har väl bara 0,5 %? Men nu ska jag nog avvakta och serumet en liten chans till.

  Svara
 3. Eva S
  Eva S says:

  Jag tål av någon anledning inte retinol. Har testat ytterst försiktigt med olika produkter, men blir irriterad i huden direkt.
  Sedan Biologique Recherche kom till Sverige har jag använt deras produkter i en enkel rutin: serum, 24h kräm, en mild rengöring och P50W. Huden är lugn med fint glow. Så nöjd! Innan testade jag lite olika märken. För mig med torr, känslig hud har även Dermalogica, Codage och Exuviance fungerat bra. Önskar dig en fin helg!

  Svara
  • Little Miss Consumer
   Little Miss Consumer says:

   Vad tråkigt att höra, det är ju så olika. Har några vänner som inte alls tål BHA. Är väldigt sugen på BR, tror det blir deras P50 Lotion för mig nu när min senaste flaska BHA Liquid håller på att ta slut.

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 − sexton =