, ,

Recension: Hydraluron Moisture Jelly // Indeed Laboratories.

Här har ni en riktig liten godbit som jag tipsat om på instagram innan. Hydraluron Moisture Jelly från Indeed Labs är en fuktighetsgivande, vattenbaserad ansiktsgel med glycerin (fuktgivande), urea (fuktbindande) och hyaluronsyra (plumpande, fuktgivande och fuktbindande). Vid första anblicken ser INCI-listan inte särskilt spännande ut och hyaluronsyran kommer så pass långt ner i INCI-listan att jag tvivlar på att den gör något för huden utan snarare är tillagd för att produkten ska kunna marknadsföras med att den innehåller just hyaluronsyra.

Men vad är det som gör Hydraluron Moisture Jelly så speciell och varför bloggar jag om den? Indeed Labs understryker framförallt två saker i sin marknadsföring av produkten: PatcH20 och Fucogel. Så låt oss gå igenom vad det är och vad det eventuellt kan göra för huden.

Hydraluron Moisture Jelly // Indeed Laboratories

Enligt Indeed Labs är PatcH20 ett fuktkomplex som ska mätta huden men fuktgivande ingredienser. Samtidigt förhindrar både PatcH20 och Fucogel att fukt avdunstar från huden genom att skapa en skyddande film på hudens yta. Så långt är jag med och enligt INCI-listan stämmer detta. I princip alla ingredienser som kommer högst upp i INCI:n är återfuktande, fuktbevarande och/eller fuktbindande. Dessutom känns formulan lätt, behaglig och svalkande och absorberas snabbt, det säger bara slurp.

Hydraluron Moisture Jelly kommer förpackad i en burk med pump (älskar) som är otroligt smidig och enkel att använda. Produkten är dessutom parfymfri och känns väldigt mild och snäll. Jag gjorde misstaget att använda produkten som ett serum istället för som en ansiktsgel den första veckan, detta på grund av att jag sysslar med layering och går efter regeln om ‘fat over lean’. Denna regel gäller inte med Hydraluron Moisture Jelly, den ska användas istället för en ansiktscreme som sista produkten innan solskydd. Det är slöseri med produkt att använda den som ett serum då den rent teoretiskt ska verka som en ocklusiv i och med Fucogel som bildar en skyddande hinna som stänger inne fukt. Praktiskt vet jag dock inte hur det funkar, jag vet bara vad produkten gör för min hy och hur den känns.

Jag  har använt Hydraluron Moisture Jelly tillsammans med andra fuktighetsgivande serum och toners under dagtid för att jag älskar den svalkande, plumpande känslan jag får av produkten. Formulan smälter in i huden som känns fräsch och ren, förvisso känns det att man får en lätt film av produkt på huden, men det är mer som en primer och det stör inte. Hydraluron Moisture Jelly kommer att bli perfekt till sommaren och passar alla men är speciellt bra till den som upplever problem med oljig hy och/eller vill ha något som knappt känns på huden. Det enda tråkiga är doften som känns lite off men annars är Hydraluron Moisture Jelly återfuktande, svalkande och något plumpande, vad mer kan man begära?

P.S. Indeed Labs har dessutom ett serum i samma serie som hyllats av Caroline Hirons som jag är fett sugen på att testa – Hydraluron Serum, läs mer här.

Info: ca 299 kr/30 ml hos lyko.se

INCI: water, glycerin,
 pentylene glycol, glycereth-26,
 carbomer,
 glyceryl polyacrylate, trehalose, urea,
 strelitzia nicolai seed aril extract, sodium hydroxide,
 disodium edta, serine,
 biosaccharide gum-1,
 algin,
 disodium phosphate,
 pullulan,
 sodium hyaluronate,
 potassium phosphate,
 caprylyl glycol,
 phenoxyethanol

*pressutskick

3

10 Kommentarer
 1. Skatan
  Skatan says:

  Åh! Hade GLÖMT att jag haft den är och tokgillade den ju… Håller med dig på prick alla punkter. Får bli en ny till sommaren het enkelt! Tack för påminnelsen 😉 <3

  Svara
 2. Mi
  Mi says:

  Serumet ÄR grymt! Och rena rama budget om man har möjlighet att köpa i UK. Jag gillade också den här krämen, och den + serumet = fuuuuukt.

  Svara
  • Little Miss Consumer
   Little Miss Consumer says:

   Gnghhnh är så himla sugen men har verkligen köpstop nu, shoppade loss för 2000 kr på skincity nyligen 🙁

   Svara
 3. Tora
  Tora says:

  Det låter lite som att smörja med en go aloevera? Alltså den plumpande, svalkande “primerkänslan”<3 Blir sugen på att testa denna, aloe är annars min go-to under sommarmånaderna!

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

åtta + sju =