Jag har fått frågan vad som är så bra med sheet masks. Vad är grejen liksom? För er nybörjare tänkte jag först gå igenom vad det är. En sheet mask består av en ansiktsformad duk indränkt i serum som man placerar på ansiktet och lämnar kvar i 10-30 minuter. Materialet varierar och kan vara allt från papper till bomull, cellulosa, fibrer eller gel. För mig känns en sheet mask lite som att jag är på ansiktsbehandling där man, efter behandlingen, dränker in ansiktet i serum och låter det verka i några minuter innan det masseras in i huden och överflödet torkas bort. Det som är så sjukt nice med en riktigt härlig sheet mask är att duken förhindrar att serumet avdunstar eller absorberas för “snabbt”, istället hinner det ligga kvar på huden och riktigt götta in sig i porerna.

Cat Nap Brightening Sheet Mask // Face inc by Nails inc

Jag har prövat att applicera rikliga mängder av vanliga serum för att lyxa till det hemma, som en ansiktsmask fast av serum, men oftast får jag känslan av att serumet hinner torka och att de dyra dropparna försvinner istället för att ligga kvar på huden. Och det är ju najs på ett sätt, man vill ju ha ett serum som smälter in i huden istället för att ligga kvar som en mask till vardags. Men ibland är det trevligt att ha en mix mellan ett serum och en mask liksom, och det är så jag ser på sheet masks: som en mask i serumformat där duken förhindrar avdunstning, hänger ni med på mitt resonemang?

Cat Nap Brightening Sheet Mask // Face inc by Nails inc

För någon månad sedan fick jag ett totalt breakdown och köpte runt 70-80 sheet masks bara för att testa olika sorter. Jag tänkte göra ett blogginlägg om sheet masks. Jag får sådana små breakdowns ibland där jag konsumerar ofantliga mängder, det kan vara allt från yogapants, skor, hudvårdsprodukter till böcker. Därav namnet på min blogg. Jag insåg rätt snabbt att det kommer ta flera månader att gå igenom alla sheet masks och att framtida inlägg om masker jag köpt skulle bli så pass långt att ingen hade pallat läsa. Så därför får ni recensioner av dem en och en och i slutändan kanske jag gör ett inlägg där jag tar upp de bästa och sämsta varianterna.

Cat Nap Brightening Sheet Mask // Face inc by Nails inc

Först ut är Cat Nap Brightening Sheet Mask från Face inc by Nails inc som normalt gör nagelprodukter. Masken ser skojig ut och känns mer som en roligt grej för en myskväll med kompisarna än som en effektiv produkt. Materialet är hårt och tjockt men sitter kvar på ansiktet så att man kan gå runt i lägenheten och fixa under tiden serumet verkar (15 minuter). Dock är det så att det inte känns särskilt trevligt att ha på sig Cat Nap Sheet Mask, det känns nästan som att ha på sig en ulltröja, det kliar lite liksom och materialet känns så grovt. Serumet har helt ok ingredienser med glycerin och diverse extrakt från olika örter och växter. Parfym kommer i mitten på INCIn men det var inget som märktes, varken doftmässigt eller på huden. Så summan av kardemumman är att Cat Nap Sheet Mask känns som en rätt dålig sheet mask, tyckte nästan att det var lite skönt att plocka bort den. Nej, detta är ingen mask jag kommer att köpa eller vill använda igen.

Info: ca 60 kr/25 ml

INCI: se bild

4

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 − åtta =