Nominerad till Årets Skönhetsskribent 2017.

Här ska ni får höra något riktigt roligt: jag har blivit nominerad av Apoteket till Årets skönhetsskribent 2017 tillsammans med bl.a. Kakan Hermansson och Camilla Söderlund.

“Årets skönhetsskribent är en utmärkelse som instiftades av Apoteket 2014 för att uppmärksamma och synliggöra rapportering om skönhet som är nyanserad, bygger på kunskap och inspirerar. Apoteket strävar efter att slå hål på myter och främja kunskapsnivån om skönhetsprodukter hos konsumenter. Som en aktör på skönhetsmarknaden vill Apoteket att Årets skönhetsskribent ska verka för en bättre skönhetsindustri. När priset instiftades riktades det framförallt mot skribenter inom skönhet i magasin och digitalt. Numera omfattar priset även profiler inom skönhet som verkar på sociala plattformar.”

Jag känner mig både hedrad, otroligt stolt och chockad över Apotekets nominering, extra roligt är det att nomineringen kommer från ett statsägt företag som jag har stort förtroende för. Som ni kanske redan gissat er till så står jag politiskt åt vänster och är emot vinster i välfärden. Jag anser att det var en stor skam när apoteket såldes ut av den borgerliga regeringen 2009 och tycker att det är väldigt fint att Apoteket trots ökad konkurrens från riskkapitalister med vinst som högsta syfte fortsätter att värna om medmänsklighet, inkludering samt att sprida kunskap.

“2017 års nominerade har noga valts ut med grund i att de särskilt bidragit till att återspegla vårt samhälle i dagens skönhetsindustri. De har utöver detta även aktivt engagerat sig för att motverka bilden av att det finns ett ”vi och dom” inom skönhet och de har ett inkluderande tilltal som motiverar underrepresenterade grupper att ta plats i skönhetssamtalet.”

“Motiveringen lyder:
Maria Levin som driver skönhetsbloggen Little Miss Consumer är genusvetaren som älskar smink. Hon skriver mer än gärna om skönhetsnyheter, trender och glittriga nagellack, gärna ur ett feministiskt perspektiv och med ett kritiskt förhållningssätt. Little Miss Consumer har en inkluderade tonalitet och värdesätter sina läsare oavsett vilka de är. Hennes recensioner är alltid ärliga – oavsett om de är positiva eller negativa för att alltid vara uppriktig mot sina läsare. Det kallar vi lojalitet!”

Nytt för i år är att man kan rösta på de nominerade, vill du veta mer om vem som är nominerad samt lägga en röst så finner du mer information här (klick). Röstningen pågår mellan den 16-22 maj och ja, jag blir väldigt glad om du röstar på mig <3

10

10 Kommentarer
  1. Saffron
    Saffron says:

    Så välförtjänt och så kul!! Jobbigt dock att så många man gillar nominerats (ja jag har röstat flera gånger med olika addresser….)!! Lycka till <3

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × fem =