Så länge jag minns har min födelsedag (och namnsdag) firats med prinsesstårta, en favorit bland bakverk. En gång, i tidiga tonåren, begick min mamma det fruktansvärda brottet att köpa en rosa prinsesstårta till mitt kalas istället för den klassiskt gröna. Ett misstag hon fick ångra djupt i flera veckor framöver eftersom att jag inte slutade tjata om hur HEMSKT det var för mig. Jag var allt en riktig  liten satunge.

I vuxen ålder är det fortfarande prinsesstårta som gäller på födelsedagen, det har till och med gått så långt att jag äter prinsess-semlor istället för vanliga runt fettisdagen, såklart med extra mandelmassa. Jag älskar både mandelmassa och marsipan och uppskattar den fylligt, nästan lite fräna doften av mandel för det är så jag uppfattar den: rik och tjock, fet och rund.

Almond Supple Skin Oil // L’Occitane

Almond Delicious Hands, Almond Velvet Hands // L’Occitane

Almond Velvet Serum // L’Occitane

Jag har tidigare bloggat om min kärlek för Reminiscences gourmanddoft Heliotrope, baserad på mandel, helitrop och vanilj. För den som söker en lite softare version som inte är lika söt utan går mer åt det fruktiga hållet, kan L’Occitanes (uttalas låxitann) mandel-serie vara något att spana in. Duscholjan i samma serie är berömd och älskad bloggvärlden över men övriga produkter i serien har inte nått samma berömmelse, vilket jag tycker är lite synd.

Amande-serien är uppdelad i två dofter. Produkterna med grön design är sötare med en doftbas av mandel medan de ljusrosa har en friskare doft med mandelblomma som bas. Jag gillar bägge. Favoriten har blivit kroppsoljan i sprayflaska (Almond Supple Skin Oil) som sjunker lätt in i huden och doftar amazing. Doften är fortfarande söt med den typiskt fylliga mandeldoften men med små puffar av trä som tonar ner sötman. Kroppsserumet (Almond Velvet Serum) glider på huden, smälter in och lämnar en väldigt lätt och citrusfrisk doft av blomsterbukett kvar på huden, dock är produkten alldeles för dyr enligt mig. Den enda produkten jag inte tycker om är Almond Velvet Hands, den känns på något vis för tunn och för tjock i formulan samtidigt. Satsa då hellre på klassikern Almond Delicious Hands. Sedan har jag ett litet önskemål till L’Occitane angående förpackningarna: sluta göra dem i glas för tusan!

Info: från ca 79 kr – 450 kr

*pressprov

1

3 Kommentarer
 1. Maria
  Maria says:

  Precis som jag, med andra ord! Äääälskar mandelmassa och marsipan, gärna i kombination med glasyr vilket gör mazariner till ett favoritbakverk (tillsammans med semlor och marsipanbakelser så klart) 🙂 När jag var barn tyckte jag inte om semlor, men det har jag förstått nu i vuxen ålder berodde på att min mamma bakade rätt torra bullar som hon fyllde med antingen bara grädde med lite riven mandelmassa eller grädde och en hel skiva mandelmassa underst… När man kan göra så härlig fyllning med inkråm, mandelmassa och grädde! Haha, nu spårar jag ur lite känner jag, skulle ju bara skriva att jag gillar det du gillar! B)

  Svara
  • Little Miss Consumer
   Little Miss Consumer says:

   HAHAHAHAHAHA älskar hur du älskar marsipan lika mycket som jag. Du får gärna prata bakelser och gotterier hur mycket du vill, det var faktiskt jävligt roligt att läsa hihi 😉

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tio − 8 =