Under vintern byter jag ut nästan all min hudvård mot fetare varianter. Jag älskar rika, gosiga cremer som lägger sig på huden likt ett skyddande lager fluff, speciellt med tanke på att jag lätt blir fnasig när luften blir torrare och vädret kallare. Vi har pratat en del om perioral dermatit, min PD är av det riktigt torra slaget, nästan som eksem. Jag undviker att smörja och sminka mig runt munnen (där min PD är belägen) och kör istället min aktiva hudvård i resten av ansiktet. Det enda jag använder runt munnen är parfymfria, feta cremer som är snälla och lugnande och här trivs min hy alldeles ypperligt med AntiREDNESS Soothing Care från Eucerin.

AntiREDNESS Soothing Care // Eucerin

AntiREDNESS Soothing Care är speciellt framtagen för en känslig hy med tendens till rosacea eller/och rodnad/synliga blodkärl. Cremen kan användas både natt och dag och ska verka lugnande på en reaktiv hud samtidigt som den skyddar och minskar hudirritation. Produkten är förpackad i en pumpflaska (älskar’t) och har en tjock och härlig formula som trots sin mastiga konsistens är väldigt lätt att smörja ut. Cremen känns heller inte fet på huden utan mycket behaglig och lätt, det är inga problem att applicera make-up ovanpå om man bara låter formulan torka in någon minut.

AntiREDNESS Soothing Care // Eucerin

Ingredienslistan är kort och bra med återfuktande glycerin och pantenol samt mjukgörande sheasmör som gör cremen rikare och ser till att förhindra fuktavdunstning (pga fungerar ocklusivt). Vi har även cetyl palmitate, mjukgörande och toppen speciellt för torr hy samt Glycyrrhiza Inflata Root Extract, extrakt från lakritsrot som är väldigt lugnande och även verkar som en antioxidant. Detta är ett riktigt budgetkap för torra och känsliga nyllen. Jag menar, även min far älskar den här cremen och beställde en ny på nätet så fort den tog slut.

Info: ca 189 kr/50 ml

INCI: Aqua, Glycerin, Pantenol, Butyrospermum Parkii Butter, Cetyl Palmitate, Methyl Palmitate, Olus Oil, Pentylene Glycol, Methylpropanediol, Sodium Polyacrylate, 4-t-Butylcyclohexanol (Trans-Isomer), Glycyrrhiza Inflata Root Extract, Caprylyl Glycol

*pressutskick

6

0 Kommentarer
  1. Åse
    Åse says:

    Hej och tack för grym blogg. Blev pepp på den här och köpte den men får inte pumpflaskan att funka. Är det något speciellt man skall göra för att få igång flowet ? Den pumpar liksom bara ut luft.

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 5 =