,

First Impression: Body Blur // Vita Liberata.

Jag är en av de olyckligt lottade som inte tål DHA (dihydroxyaceton ) som är det aktiva ämnet i de flesta BUS-produkter. DHA fungerar på så vis att det reagerar med aminosyror i döda hudceller, efter någon timme produceras en brun färg i överhudens översta lager. Eftersom att man ständigt fäller döda hudceller så sitter färgen kvar i ca 3-7 dagar.

Att vara allergisk mot DHA är inte helt ovanligt, min hy kliar och blir alldeles rödknottrig av ämnet. Men som tur är finns det alternativ för oss fragila små blommor som inte tål DHA men ändå önskar oss lite färg innan solens strålar nått vår spaghettibleka hy.

Body Blur Instant HD Skin Finish // Vita Liberata

Et voilá: låt mig presenterar Body Blur Instant HD Finish från Vita Liberata. Tänk dig att du tar på dig ett par glansiga strumpbyxor med en ton som är något mörkare än din egen huds. Precis så fungerar Body Blur, produkten verkar som en vattenresistent foundation för din kropp men kan så klart även användas i ansiktet och på dekolletaget. Själv har jag testat produkten på benen, nedan kan ni se resultatet.

With and without – Body Blur Instant HD Skin Finish // Vita Liberata – 2 lager

Jag grundar med att först raka benen och sedan smörja med en superlätt kroppslotion, är extra noga vid knä och fötter. När lotionen väl absorberats så klickar jag ut några duttar Body Blur och smörjer sedan precis som om det vore en lotion, produkten är fantastiskt lätt att applicera, även med fingrarna. Jag testade först med en väldigt stor make-up svamp men märkte att det blev minst lika bra resultat av att använda händerna. Vid fötterna, som brukar vara ett typiskt problem, så är mitt tips att dutta lite försiktigt och mixa med en vanlig kroppslotion för att mjuka upp och blenda ut kanterna. Body Blur torkar snabbt på huden och känns sedan inte alls, det blir liksom helt torrt!

Jag som är väldigt blek körde på Body Blur Light, första lagret gav en riktigt fin sheen till huden och den gula undertonen maskerade min blåvita hy. Efter att jag låtit det första lagret torka in så testade jag att applicera ännu ett lager och det gick alldeles utmärkt, färgen blev mörkare utan att det blev ränder eller fläckar. Det bästa med Body Blur i jämförelse med vanliga BUS- produkter är ju att man faktiskt kan se det färdiga resultatet direkt.

Look at that sheen!!! Body Blur Instant HD Skin Finish // Vita Liberata – 2 lager

Body Blur Instant HD Finish ersätter Capture The Light och kommer i tre nyanser: Light, Medium och Dark. Medan Capture The Light innehöll 30 ml så har du i Body Blur 100 ml och detta för samma pris. Tyvärr kan jag inte göra en jämförelse mellan produkterna eftersom jag inte testat något från Capture The Light-serien men jag kan säga som så att jag är stormförtjust i Body Blur. Produkten ger en riktigt snygg och glansig finish och ett resultat som ser väldigt naturligt ut. Formulan sitter bra, är vattenresistent och tvättas lätt av med duschgel och vatten. Jag upplevde dessutom att den nöttes av minimalt på kläderna (lite färgade den dock av sig) efter att jag testat genom att dra på mig ett par tajta yogapants och köra ett svettigt gympass, vilket är väldigt imponerande! LMC ger tummen upp <3

Info: ca 489 kr/100 ml hos skincity.se och kicks.se

*pressutskick

2

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton − två =