, ,

En riktigt trevlig tubmascara.

Om ni hängt med ett tag vet ni att jag har problem med nästan alla mascaror jag köper, de tenderar att färga av sig under ögonen och på ögonlocket. Något som dock alltid funkar är tubmascaror. “Tubmascaror innehåller istället för olja och/eller vax en form av flexibel polymer som lägger sig runt var frans likt en liten tub, när mascaran torkat håller den i princip som en vattenfast mascara fram tills att man plockar av den med varmt vatten (runt 37-39 C beroende på märke och mascara)” – mer kan ni läsa här.

High Impact Curling Mascara // Clinique

High Impact Curling Mascara // Clinique

High Impact Curling Mascara // Clinique

Många tubmascaror har dock en tendens att vara lite torra i formulan, något som jag avskyr. Så är inte fallet med High Impact Curling Mascara från Clinique. Formulan är nästa lite för blöt till en början för att efter någon veckas användning få rätt sorts trevliga konsistens som ger en fin volym samtidigt som fransarna inte klibbar samman. Mascaran lovar både böj, längd och volym, men det gör väl alla mascaror nu för tiden? Den rundade borsten böjer upp fransarna något men annars känns det mest som en bra volymmascara som håller hela dagen utan att svärta av sig eller smula ner. High Impact Curling Mascara håller även för ett svettigt gympass eller en cykeltur i regnet samtidigt som formulan är enkel att tvätta bort med lite ansiktsrengöring och varmt vatten. Kan bli omköp igen!

Info: ca 225 kr/8 ml

6

4 Kommentarer
 1. Lotta
  Lotta says:

  Tack för tips!
  Trodde inte denna var en tubvariant, för den vanliga high impact är ju inte det? Den vanliga gillar jag inte, den kladdar.
  Har också problem med ögonsmink, jag har åldershäng och vattniga ögon. Har upptäckt en gammal favorit; Loreal volym *4 eller vad det står på den, den vattenfasta blå. Den ÄR verkligen vattenfast, och DEN KLADDAR INTE AV SIG PÅ ÖGONLOCKEN!!!
  Ok, fransarna kanske inte blir supersnygga, men jag har använt en annan mascara under för att separera o så där. Blir jättebra. Ska testa enbart snart, en del mascaror behöver ju användas lite.
  Blev ett långt babbligt inlägg, sorry.

  Svara
  • Little Miss Consumer
   Little Miss Consumer says:

   Den vanliga High Impact är inte tub, så det har du alldeles rätt i, men den här och den lilla Lash Power är. Nästa gång tror jag att jag testar Lash Power faktiskt. Eller varför inte L’Oreals tubmascara, den som är en dubbelmascara i röd förpackning med en primer. Den ska också vara riktigt bra enligt många av mina kunder. Jag har ju problemet att mina lock är oljiga (jag smörjer mig mycket) så jag kan inte heller ha vattenfasta mascaror, även de svärtar ner. Eller de som jag testat. Men tack för tips!

   Svara
 2. Maria
  Maria says:

  Åååh, det där är min darling mascara! 😀 Jag har inte så mycket problem med pandaögon eller annat “smul”, mitt stora problem är att det så lätt rinner ur ögonen. Sol, kyla, regn (förutom alla känslosamma eller tokglada ögonblick…) gör att alla andra mascaror kladdar som fasen. Jag har provat andra märken av liknande mascaror men inte hittat någon som klår den här. Jag har rätt långa men tunna fransar med lite böj och brukar använda ögonfransböjare, men det behövs inte med den här mascaran! Och lätt som en plätt går den bort med varmt vatten, det största problemet är att skölja bort alla rester som hamnar i handfatet så inte min man får spunk varje kväll… 🙂 Jag är inne på min tredje tub nu och kommer inte att byta!

  Svara
  • Little Miss Consumer
   Little Miss Consumer says:

   Du, där sa du något. Tänkte på det bara igår när jag stod och tvättade ansiktet i handfatet, alla dessa små svarta minikorvar som hamnar i vasken hahahaha. Jag testar nog Lash Power nästa gång, också från Clinique och en tubmascara, måste ju jämföra och se om den är något bra.

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × tre =