Trogen Seche Vite sedan flera år tillbaka har jag ratat alla andra topplack. Antingen tar de för lång tid på sig att torka, skapar luftbubblor i lacket, ger inte tillräckligt med glans eller så är formulan för tunn eller kladdig. Seche Vite har den fantastiska förmågan att torka på ett kick, skapa en otroligt jämn och fin yta samt har en formula som ger en lite bulligare och gelliknande manikyr som dessutom håller ett bra tag. Men, även solen har sina fläckar och SV har en tendens att dra ihop det lack man har under vilket kan skapa en liten omålad kant nere vid nagelbandet eller/och uppe vid toppen. Ett annat problem jag upplever med SV är att formulan blir galet tjock efter någon månad. Alla som använt sig av SV vet att man behöver ha en flaska Seche Restore hemma för att få ut något ur flaskan när formulan väl blivit för kletig.

Gel Setter // ESSIE

Go Go Geisha // ESSIE utan Gel Setter

Go Go Geisha // ESSIE med Gel Setter

Gel Setter // ESSIE

Gel Setter // ESSIE (utan till vänster och med till höger)

Nu har jag äntligen funnit ett lack som ger mig allt det goda från Seche Vite utan det irriterande krympandet. Dessutom har detta topplack en formula som inte förvandlas till klister i flaskan efter 2 månaders användning. Säg hej till Gel Setter från ESSIE! Gel Setter torkar i och för sig inte lika snabbt som Seche Vite men på någon minut är lacket yttorrt och efter en halvtimme är det härdat.  Och kolla in glansen, det är som att naglarna har blivit glaserade. Gel Setter är superenkelt att måla med, formulan är riktigt skön, varken för tjock eller för tunn. Här finns ingen tillstymmelse till luftbubblor och man får en hållbar och ultraglansig manikyr. Gel Setter är det bästa topplacket jag testat till dags dat0. Har du något favvotoppis?

Info: ca 145 kr/13,5 ml

*pressutskick

9

6 Kommentarer
 1. Jeanette
  Jeanette says:

  Ja, just Gel Setter är min favorit! Läste om det i någon tråd på reddit för längesedan, köpte en flaska, och har aldrig tittat tillbaka till SV <3

  Svara
 2. a n k i
  a n k i says:

  Tycker att HK Girl är bäst av dom jag testat.

  Annars kan jag tipsa om att använda Seche Vite ovanpå valfritt topplack. Alltså: baslack, färg, topplack och SV ovanpå – håller som sten. Och eftersom ditt första topplack redan förseglat in din färg så kommer SV inte åt att krympa färgen. Och det håller i evigheter utan att flisa och chippa! Funkar bra med vilken kombination som helst av bas och topplack har jag märkt.

  Svara
 3. Lena
  Lena says:

  Övergav Seche Vite nästan direkt pga problemen du skriver ovan. Först blev det Essie Good To Go och sen Gel Setter. Gel Setter torkar ju lite långsammare. Nu kör jag Seche Vive Gel Top istället. Liknar Essies Gel Setter mycket. Precis på väg till stan på jakt efter Essies nya Top Coat Speed Setter. Nedsatt på Kicks hemsida just nu.

  Svara
 4. Nageldraken
  Nageldraken says:

  Det här är min nya favorit! Jag ditchade Seche Vite för några år sedan till förmån för Nail Pattern Boldness Digital Flash, och har också gillat HK Girl, men Gel-setter är faktiskt både bäst och mest lättillgänglig!

  Svara
 5. Emma P
  Emma P says:

  Jag gillar HK Girl mest just nu faktiskt men Essie Gel Setter kvalar in som god tvåa och ska jag ha glitter eller dekaler så är Gel Setter förstavalet. Ett riktigt bra topplack! Tycker dock att mina flaskor tjocknar ganska duktigt fast kanske inte lika snabbt som Seche Vite, jag gillar inte den nåt vidare så jag har inte haft den på flera år. Har en flaska Seche Vive hemma men har inte riktigt kommit igång med att använda den.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sju − 6 =