Tips för fina fransar!

Jag är en av dem som har haft turen att födas med långa ögonfransar, detta gör att jag får många frågor om vilken mascara jag använder, vilket ögonfransserum som är det bästa samt om jag kan tipsa om salonger som är bra på fransförlängning. Sanningen är den att pga att mina fransar redan är naturligt långa så blir de flesta mascaror bra på mig, men jag har några favoriter som UNEs 3 in 1 Mascara, Lumenes Cloudberry Serum Mascara och Lancômes Hypnose Star, dessa mascarorna ger den där extra touchen av magi till mina fransar och håller under hela dagen utan att ge mig pandalooken (dvs svärta under ögat).

LMC fav Mascara

När det kommer till ögonfransserum så bankar mitt hjärta fortfarande för de gamla varianterna med prostaglandin som dock dragits in av Läkemedelsverket för bla skrämmande sidoeffekter, dessa sidoeffekter märkte jag aldrig något av utan allt jag fick var skrämmande långa ögonfransar. Jag har ännu inte hittat något fransserum som jag tycker om bland de som finns på den svenska marknaden idag (dock har jag knappast prövat alla) så här har jag inga tips att ge, men kanske du har?

ardell individuals (2)

Fransförlängning då? Jag har ännu inte kommit så långt och då jag har svårt att ligga stilla och blunda under en längre period så har jag helt enkelt valt bort professionell fransförlängning till förmån för Ardells Individual Lashes som fungerar ypperligt om man vill ha långa, fylliga, svepande fransar som varar i flera dagar.

ardell individuals

På bilden ovan bär jag 8 st av Ardells Duralash Flare i storlek medium och long på vart öga samt mascara längst in vid näsroten (här kan ni se hur det ser ut när jag bär 16 fransar). Fransförlängning ovan höll i ca 3 dagar innan jag valde att själv plocka bort lösfrallorna, då hade de klarat både svett, tårar och ansiktstvätt 2ggr/dag. Enligt Ardell kan Duralash  om de limmats med LashTite Adhesive for Individual Lashes (lim för individuella fransar) hålla i upp till 2-3 veckor, detta är inget som jag har testat, däremot vet jag att om man inte använder Ardells Lashfree Remover för att plocka lösfransarna så ryker hela den naturliga fransen med, så de sitter som berget när man väl limmat rätt. Vill ni ha en tutorial på hur jag gör så säg bara till för då fixar jag det.

Var: Kicks, Kicks.se, Åhlens, Nelly.com, Eleven.se.

Pris: Duralash ca 69:-, (fransar), LashTite Adhesive for Individual Lashes ca 49:- (lim), LashFree Remover ca 49:- (borttagning för lim).

9 thoughts on “Tips för fina fransar!

  1. Ja! Tutorial! Låter ju jättespännande det här!
    Har också långa fransar naturligt men mycket vill ha mer eller vad det heter 😉 Är dock inte så sugen på att lägga ner tusenlappar på fransförlängning på salong men det här blir ju bara en 200-250 spänn och då kan det ju lätt vara värt att testa 😀

  2. Ja! Tutorial! Detta har jag hört talas om men tyckte det verkade svårt och att det var för dyrt, men denna var ju okej pris!!!! Så tutoriaaaal! 🙂 🙂

  3. Pingback: LMCs idiotsäkra guide till hur man fäster individuella lösögonfransar. | Little Miss Consumer

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s